Три прийоми їжі, без перекусів, без підрахунків у КАЛС — лише структура та повторюваність.
СНІДАНОК (у перші 60–120 хв після пробудження)
Жирно-білковий + овочі + фрукти/ягоди.
Можеш чергувати:
• яйця (варені, пашот, омлет, яєчня)
• авокадо, паста з насіння
• слабосолена форель, тунець, оселедець
• салат: рукола, огірок, помідор, зелень
• хліб цільнозерновий (20–30 г) — опційно
• фрукти/ягоди: 100 г полуниці, яблуко, ківі, черешня( все, що є по сезону)
Жонглюй, але завжди є овочі й білок.
ОБІД (основна тарілка, інтервал 3.5–4 год після сніданку)
200 г готового білка + 70 г каші (в сухому вигляді) + половина тарілки овочі.
М’ясо/риба/птах:
• індичка, куряче стегно, філе, яловичина, печінка
• лосось, скумбрія, судак, дорадо
Крупи:
• гречка, булгур, рис, кус-кус, макарони твердих сортів
Овочі (мінімум 150 г):
• капуста, броколі, шпинат, цукіні, буряк, морква, огірки, салати
Гарвардська тарілка: білок + каша + овочі. Все — на одну тарілку.
ВЕЧЕРЯ (за 3 год до сну)
180 г білка (готового) + 150–180 г овочів
Білки:
• яйця
• риба (тунець, судак, хек, тріска)
• курка, індичка
• тофу, морепродукти
Овочі (в будь-якій формі):
• тушковані, парові, запечені або свіжі
• капуста, огірки, редис, зелень, шпинат, помідори
Ніяких каш і хліба. Тільки білок і овочі.