З хорошого: продукти прості, місцеві, приготовлені тут та зараз.
Із солодкого - гарний виробник цукерок з прекрасним складом.
Я пам’ятаю, що так не завжди.
Те, що хочу виділити.
На мій погляд,
їжа для вас - першочергово технічні калорії.Про те, що обговорювали на первинній консультації: важливо менше зʼїсти, щоб не набирати та тримати уваги в критеріях кг.
В другу чергу -
це соціальна їжа. Все, що пов’язано з необхідністю поїсти та підтримати людей, атмосферу, в якій знаходитесь. Бо так треба, такі правила.
Що тут про вас?
Як на мене, тут про вас - реальний фізичний голод та дефіцит нутритивного складу в УСІХ тарілках (сніданок, обід, вечеря).
Я зараз не про якість, а про кількість, різноманітність.
Кількість їжі: її не має бути мало в тарілці. Це соціальна міфологія.
А навпаки: їжі має бути більше, ніж ви звикли. Питання, що та в якому співвідношенні.
Різноманіття - це три великих блоки, які ви знаєте. Білки, жири, вуглеводи - є, але у вас не вистачає асортименту.
- Білки - риба, морепродукти, птиця, рослинні білки.
- Жири (тваринного походження) - це слабосолена риба, кисломолочні продукти, вершкове масло.
- Жири (рослинного походження) - горіхи, насіння, олія, авокадо.
- Вуглеводи - улюблені складні каші.
- Прості вуглеводи - фруктоза (ягоди, фрукти, сухофрукти)
- Цукор - солодощі, борошняні вироби, все, що ллється: фреші, соки, какао.
- Клітковина та овочі - це для мене окремий блок. Це травлення і його ми не рахуємо, а використовуємо як обов’язкову частину фундаменту, без якого нічого не збудується.
Все, що я вище написала має бути щодня, щотижня, щомісяця!
Наприклад:
Сніданок в понеділок
Яйця (омлет) + слабосолена риба, кіноа, салат (рукола, горіхи, оливкова олія, чері)
Десерт какао + ягоди
Обід:
Риба на грилі, броколі, морква
Вечеря:
Салат з креветками, оливкова олія, устриця, латук, кедрові горіхи, огірок.
Це просто приклад одного дня, в якому ви їсте всі блоки БЖВ, але їжа є різноманітна.
Змінюємо шифр — їжа має бути різною, навіть якщо вона одноманітна.
Зі 100% звичних продуктів та рецептів, 20% вводимо зміни (це раз на 3 місяці), ці зміни залежать від пори року, ментального стану, а саме, «що я хочу» та місцевого набору продуктів. Географічні, ментальні, локальні особливості ніхто не відміняв.