Нагадаю, з яким питанням ви звернулись до мене:
«Коли я починаю працювати за раціоном, то є базові питання щодо кратності їжі на день. Звичайна відповідь "я їм 2-3 рази", але поруч заповнюється графа перекушування, включаючи капучино і фініки»
І тут не треба лукавити: люди, що перекушують, їдять 5, 6, 7 разів на день.
Такі коливання, що багаторазово повторюються запускають звичайнісінький базовий і всім знайомий процес: гомеостаз.
Тіло завжди прагнутиме врівноважити всі процеси (і 7-разову їжу теж).
Перекуси, а особливо, коли така модель поведінки триває роками тільки шкодять.
Схопили шматочок = підвищили інсулін = вимкнули жироспалювання
При частих прийомах їжі між сніданком, обідом і вечерею часу для жироочищення протягом дня у тіла практично не залишається. Ви не даєте зрозуміти тілу це їжа чи ні, повноцінна чи ні.
Органи будуть працювати повноцінно в будь-якому випадку, перетравлюючи ту всю їжу.
А куди вони ця їжа відкладеться вирішить або спосіб життя, або генетика, яка знайде найвразливіше місце в обміні речовин і жировій клітині, на стінках судин, на стінках кишківника, в запаленнях тощо. Але скоріш за все - відкладеться вона у надмірну вагу.
Висновок: три прийоми їжі - це головне, на що звертаємо увагу.