або салат за смаком та заправкою з рослиними жирами (олія оливкова, соняшникова, конопляна, кунжутна)
Загальний об’єм: мʼясо 220 г + салат 150 г
- Курячі стегна - 250 г (у готовому вигляді 220 г)
- Половинка апельсина
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус без цукру - 1 ч. л.
- Порошок імбиру - 0.5 ч. л.
- Мелений чорний та червоний перець
М'ясо із фруктами завжди гарна ідея, особисто для мене.
Велику роль відіграють у цьому випадку цитрусові. Поєднання солодкого апельсина та яскравого смаку курки, замаринованої з соєвим соусом, часником та імбиром – дуже несподіване!
1. Курку треба попередньо промийте та обсушіть паперовими рушниками. З одного апельсина вичавлюйте сік. Робити це можна будь-якими підручними засобами. Не обов'язково соковижималкою. Часник почистіть і подрібніть Можна посікти, можна видушити, можна натерти на тертці, це некритично.
2. Корінець імбиру почистіть і подрібніть. Ось його краще натерти, так він краще віддасть свій сік.
3. Тепер зробимо маринад. Для цього треба змішати сік, соєвий соус, чорний і червоний перець, натерті імбир і часник. Перемішайте маринад виделкою, щоб усі компоненти добре перемішалися. Складіть курку в посуд, який можна закрити, залийте маринадом і заберіть маринуватися в холодильник мінімум на три години. Але краще на 8-12 годин, я зробила саме так.
4. Другий апельсин поріжте на невеликі шматочки.
5. Після закінчення часу маринування викладіть курку у форму для запікання, заливаємо маринадом, зверху кладемо шматочки апельсина. Запечіть курку в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці 45-50 хвилин до золотистої скоринки.