- 1 невелика куряча грудка;
- 30 г вершкового масла;
- 20 г борошна;
- 150 мл молока;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. крохмалю;
- сіль, перець, мускатний горіх.
1. Філе нарізати невеликим кубиком. На сковороді розігріти вершкове масло. Додати борошно, розмішати і готувати 30 секунд.
2. Влити молоко та готувати кілька хвилин. Додати сіль та мускатний горіх. Ретельно перемішати, зняти з вогню.
3. Соус додати до м'яса, перемішати. Вбити яйце та додати крохмаль. Додати трохи солі та перцю. Відправити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
4. Викладаючи фарш за допомогою ложки, насмажити тонкі котлети.
+ Спаржа у сирно-вершковому соусі- Спаржа
- Сіль
- Вершки – 150 мл
- Сир твердий
- Чорний перець
1. Закип'ятіть і підсоліть воду в каструлі, проваріть свіжу очищену спаржу 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, акуратно, але водночас і швидко, злийте окріп і опустіть спаржу, що бланширується, в холодну воду для того, щоб охолодити стебла і зберегти їхній колір.
2. Натріть сир на тертці або подрібніть у кухонному комбайні. Змішайте вершки з натертим сиром стружкою і підігрійте їх, поки сир повністю не розчиниться. Можна також розплавити сир у вершках в мікрохвильовій печі (час: 1-1,5 хвилини при повній потужності приладу).
3. Коли сир у вершках розчиниться, посоліть і поперчіть цю суміш. Полийте її заздалегідь приготованим вершково-сирним соусом так, щоб верхівки спаржі не потопали в соусі, а значно виступали над ним.
4. Прогрійте духовку до 180 градусів і дайте спаржі під сиром зарум'янитися в ній, поставте її в духовку на 8-10 хвилин.