- Свіжа броколі
- Овочевий бульйон
- Цибуля ріпчаста
- Часник
- Вершки
- Мелений мускатний горіх до смаку
- Сіль за смаком
1. Цибулю та часник почистити і дрібно нарубати. Броколі промити, розібрати на суцвіття. Ніжку нарізати пластинами, не викидаємо її.
2. Залити підготовлені овочі гарячим бульйоном, варити 10 хвилин.
3. Збивати суп блендером, поки не получиться однорідна консистенції. Не забути попередньо вийняти пару суцвіть броколі як майбутню прикрасу до супу і облити крижаною водою, щоб не потемніла.
4. До овочевого пюре додаємо вершки, сіль, перець за смаком і, звичайно, мускатний горіх.
5. Повертаємо на вогонь і гасимо на повільному вогні ще хвилин 15-20 до отримання особливо ніжної консистенції.
+ Куряче філе на грилі- Куряче філе 250 г (у готовому вигляді 150 г)
- Сік лимона
- Соєвий соус 2 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Масло оливкове
- Огірок, зелень – для подачі
1. Куряче філе промийте у воді, розріжте на дві частини, зріжте жили та плівки.
2. Викладіть шматочки філе в глибоку ємність, влийте лимонний сік або вичавте з лимона. Посоліть і поперчіть філе.
3. Влийте соєвий соус та оливкову олію без запаху.
Олію додавати обов'язково, тому що філе саме по собі сухувате на смак і без олії воно приклеїться до панелей електрогрилю.
4. Помніть вміст ємності та залиште на 30 хвилин для маринування за кімнатної температури. Накрийте ємність харчовою плівкою, щоб філе не обвітрилося.
5. Розігрійте електрогриль та викладіть на панель шматочки промаринованого курячого філе. Закрийте гриль і обсмажте продукт приблизно 5-7 хвилин, залежно від товщини нарізки.
6. Акуратно проткніть просмажене філе виделкою або ножем. Якщо з нього витікає прозорий сік, воно повністю готове.