- Курячі крильця
- Свіжий апельсин
- Часник
- Соєвий соус (без цукру у складі)
- Спеції (сіль, перець, паприка)
Додай у соєвий соус апельсиновий сік та цедру, подрібнений часник та спеції. Туди ж виклади крильця, добре перемішай і переклади на деко. Запікай 20 хвилин у духовці при 200 градусах, потім переверни, полий залишками соусу та допеки ще 15 хвилин.
Спаржа у сирно-вершковому соусі - Спаржа – 400 г
- Сіль за смаком
- Вершки – 150 мл (20-33% жирності)
- Сир твердий – 100 г
- Перець чорний – до смаку
1. Закип'ятіть та підсоліть воду в каструлі, проваріть свіжу очищену спаржу 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, акуратно, але в той же час і швидко злийте окріп та опустіть спаржу, що бланширує, в холодну воду для збереження кольору стебел і моментального їх охолодження.
2. Натріть сир на тертці або подрібніть у комбайні. Змішайте вершки з сирною стружкою і підігрійте цю суміш у сотейнику до повного розчинення сиру. Можна також розплавити сир у вершках у мікрохвильовій печі (час: 1-1,5 хвилини при повній потужності приладу).
3. Коли сир у вершках розчиниться, посоліть і поперчіть цю суміш. Полийте її заздалегідь вершково-сирним соусом так, щоб верхівки спаржі не потопали в соусі, а значно виступали над ним.
4. Дайте спаржі під сиром зарум'янитися в духовці, що заздалегідь прогріта до 180 градусів, 8-10 хвилин.