- Яйця 3 шт.
- Баклажани (можна замінити сезонними овочами: цвітна капуста, кабачок, броколі, горошок) 120 г
- Томат 1 шт
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Сіль/Перець за смаком
- Зубчик часнику за бажанням
- Будь-яка зелень 20 г
1. Добре промийте баклажан, висушіть рушником та наріжте кубиками. Додайте дрібно подрібнений часник. Поріжте на кубики томат.
2. На сковороду вилийте олію, розігрійте, а на розігріту сковороду викладіть шматочки баклажана і тушкуйте їх 5 хвилин. Потім додайте нарізаний кубиками томат і протушкуйте овочі ще 2-3 хвилини.
3. В окремій мисці збийте вінчиком чи виделкою яйця, посоліть та поперчіть їх за смаком.
4. Вилийте збиті яйця на сковороду поверх овочів, потім переверніть омлет та смажте ще 1-2 хвилини.
5. Викладіть омлет на сковороду та прикрасьте улюбленою зеленню.
Сочевиця- Зелена сочевиця - 70 г готової (30-40 г сухої)
- Бад’ян (аніс) - 1-2 зірочки
- Вершкове масло - 20 г (або 1 ст.л. оливкової олії)
- Сіль за смаком
1. Промийте сочевицю, покладіть в каструлю і додайте води.
2. Візьміть на одну частину бобів три частини води. Додайте сіль і поставте на великий вогонь.
3. Додайте 1-2 зірочки бад’яну.
Це важливо - сочевиця з анісом чудово поєднуються на молекулярному рівні. Якщо ви не любите його, то можете додати спеції на свій смак: лавровий лист, часник, стебла петрушки, запашний перець. Сочевиця тоді буде набагато смачнішою.
4. Відкиньте сочевицю на друшляк, дайте стекти залишкам води і поверніть каструлю. Додайте вершкове масло - воно підсилює смак абсолютно всіх продуктів у світі.