ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ
*
*
КОРЕКЦІЯ РАЦІОНУ
ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ
*
*
КОРЕКЦІЯ РАЦІОНУ
ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ
*
*
КОРЕКЦІЯ РАЦІОНУ
?
ПЕРСОНАЛЬНА
РОБОТА
з Катєю Жесть
Аліна, вітаю!
Щиро дякую за довіру інтимного та чутливого - здоров’я та фізичний стан.
Не можу залишити без уваги вашу пунктуальність та відповідальність в зборі анамнезу.
Приємно бачити готовність до дій та змін!
АНАЛІЗ РАЦІОНУ
З хорошого: продукти прості, місцеві, приготовлені тут та зараз.
Із солодкого: фрукти, солодкий творог - може бути як не окремий перекус, але не в класичному вигляді окремого прийому їжі.
Сніданок, поживна їжа, а потім десерт, з тих варіантів, що буде у вас на перекус, будь ласка.
ТЕ, ЩО ХОЧУ ВИДІЛИТИ
На мій погляд, їжа для вас - першочергово про насиченість.
В другу чергу - це соціальна їжа. Все, що пов’язано з необхідністю поїсти та підтримати людей, атмосферу, в якій знаходитесь. Бо так треба, такі правила.

Що тут про вас?
Як на мене, тут про вас - реальний фізичний голод та дефіцит нутрієтивного складу в УСІХ тарілках (сніданок, обід, вечеря).
Я зараз не про якість, а про кількість, різноманітність.
Кількість їжі
Її не має бути мало в тарілці. Це соціальна міфологія.
А навпаки: їжі має бути більше, так, саме більше, ніж я побачила на фото і фактично, ніж ви звикли.
Питання, що та в якому співвідношенні?
Різноманіття їжі
Це три великих блоки, які ви знаєте.
Білки, жири, вуглеводи - є, але у вас не вистачає асортименту.

Білки - риба, морепродукти, птиця, рослинні білки. З цим все дуже добре, тільки мало для цілі спалити жир.
Жири (тваринного походження) - це слабосолена риба, кисломолочні продукти, вершкове масло.
Жири (рослинного походження) - горіхи, насіння, олія, авокадо.
Вуглеводи - улюблені складні каші, макаранні вироби навіть з твердих сортів пшениці.
Прості вуглеводи - фруктоза (ягоди, фрукти, сухофрукти)
Цукор - солодощі, борошняні вироби, все, що ллється: фреші, соки, какао.
Клітковина та овочі - це для мене окремий блок. Це травлення і його ми не рахуємо, а використовуємо як обов’язкову частину фундаменту, без якого нічого не збудується.

Все, що я вище написала має бути щодня, щотижня, щомісяця!
Наприклад:
Сніданок:
Яйця (омлет) + слабосолена риба, кіноа, салат (рукола, горіхи, оливкова олія, чері)
Десерт: какао + ягоди або творог + ягоди

Обід:
Риба на грилі, броколі, морква, аспарагус, листові салати, будь-які овочі за смаком

Вечеря:
Салат з креветками, оливкова олія, устриця, латук, кедрові горіхи, огірок

Це просто приклад одного дня, в якому ви їсте всі блоки БЖВ, але їжа є різноманітна.
ЗМІНЮЄМО ШИФР:
Їжа має бути різною, навіть якщо вона одноманітна
Зі 100% звичних продуктів та рецептів, 20% - вводимо зміни (це раз на 3 місяці).
Ці зміни залежать від пори року, ментального стану, а саме «що я хочу», та місцевого набору продуктів.
Географічні, ментальні, локальні особливості ніхто не відміняв.
ФІНАЛІЗУЄМО
1) ДИСЦИПЛІНА в ключі
Декілька неочевидних пунктів про дисципліну.
Дисципліна – від латинського disciplina, “навчати”. Слово має добрий корінь, немає насильства, зусиль. Швидше, ближче до психології, коли вона пов'язана із поведінковими проявами. Коли ми бачимо, що міняти, навіщо і чим, для чого себе треба навчити.
«Нічого нового, давно забуте старе». Дисципліна була, є і буде про осмислене та наповнене життя, а не про життя “з-під палиці”.

2) Розібрати тему в ключі «енергетичної цінності та нутрітивного складу» у ваших тарілках
Та так, щоб ви раз і назавжди розібралися з тим, скільки вам їсти та що вам їсти з точки зору метаболічного типу.
У вас - це тип тілобудови skinny fat. Про це напишу нижче.
ТРЕНУВАННЯ з 20.11
Залишаємо на цей місяць силові з активним акцентом на третьому тренування перед вихідним, щоб максимально завантажити нижню частину.
На виході ви отримаєте таке тіло, яке буде не тільки служити вам, а допомагатиме в екстрених умовах під назвою «життя».

Наша ціль
Рекомпозиція тіла – одночасне спалювання жиру та приріст м'язової маси – краще за «звичайну» втрату кг
ваша їжа
Я перерахувала в БЖВ
  • Б 70 г
  • Ж 50
  • В 120

Вам потрібно для прироросту мʼязів:
  • Б 2 г = 100 г
  • Ж 1 г = 50 г
  • В 2,5 г = 150 г

Це і є приріст, тільки за рахунок не загального збільшення калорій, а саме за рахунок зміни та розподілення пропорцій в тарілці.

Правило 1: прибираємо перекуси.

Правило 2: складні вуглеводи + білки в двух прийомах їжі - сніданок/обід.
Вечеря завжди білки + клітковина, багато клітковини.
Skinny Fat
Він перекладається «товста худорлява» - тип фігури, при якому вага в межах норми, але кількість жиру значно більша за м'язову масу. Зазвичай такі дівчата та хлопці виглядають добре в одязі: тендітні зап'ястя та кісточки у дівчат, але купальник чи білизна оголює всі проблеми – в'ялий живіт та стегна, плоскі сідниці та целюліт.

З хлопцями ситуація інша: вони просто максимально худі та їхнє тіло плоске, без будь-яких форм. І з віком ця недосконалість у хлопців та дівчат стає більш помітною та виразнішою.

А потім із типу Skinny Fat чоловіки та жінки переходять в наднирковий або підшлунковий тип: все залежить від зовнішнього середовища та способу життя.

Такий тип закладено генетично, але трапляється і набутий - найчастіше у жінок через голодні дієти, під час яких руйнуються власні м'язи. А ще до природньої схильності додається сидячий спосіб життя та неправильне харчування.
РАЦІОН
Раціон на першому тижні складатиметься із 3-х прийомів їжі.
Ваше основне завдання – бути у профіциті (надлишку). Ми це робимо тільки для того, щоб організм мав енергію на виробництво білка!

Щодо співвідношення поживних речовин БЖВ, то воно кардинально відрізняється від інших типів:
  • Вуглеводи 50%
  • Білки 30%
  • Жири 20%
Все рахуємо від грамів, а не від калорій.
СНІДАНКИ
ОБІДИ / ВЕЧЕРІ
ВІЗУАЛЬНА ЧАСТИНА ТАРІЛКИ
Рекомендую використовувати один з пунктів Гарвардської тарілки. Ця тарілка є візуальним посібником для здорового харчування, розробленим експертами Гарвардської школи громадського здоров'я.
Вона є довершеною версією тарілки харчування “MyPlate” розробленої спільно міністерством сільського господарства США (USDA) та охорони здоров'я (HHS).

Овочі та фрукти в сніданку:
Повинні займати половину (1/2) вашої тарілки. Прагніть до кольору та різноманітності та пам'ятайте, що картопля не вважається овочем на такій тарілці через її значний вплив на рівень цукру в крові.

Щодня ми їмо, якимось чином обираємо продукти, складаємо тарілку.
Загалом десь на бекграунді прагнемо працювати над тим, щоб бути здоровішими, і вибір продуктового кошика — це хороший варіант піклування про себе.
Це точно легше, ніж здається.

Отже, про «свідоме харчування».
Слово sustainable досі важко перекладають. Найближче - свідома екологічність.
Це не просто тенденція чи шлях в інтелектуальній власності виробників.
Це ще про ВАС та про те, як дбати про себе, щоб почуватися добре у цьому світі. Та захищати внутрішнього «себе», коли хочеться пожити якісніше.

ВСЕ корисне - чесне та просте.

© 2024 КАТЯ ЖЕСТЬ. Всі права захищені.
Made on
Tilda