Нагадаю, про вашу улюблену групу продуктів -
ФРУКТОЗА
Ще раз: я не сварю фрукти. Хоча якщо ви їсте цілу диню чи півкілограми винограду тричі на день - теж питання.
Фруктоза у великій концентрації є в соках, фрешах, сиропах (агави, топінамбура, граната, кукурудзяному, читайте склад!), меду, сухофруктах, як цукрозамінник в десертах та напоях (зефір, «діабетичні» солодощі).
Фруктоза - простий цукор і нормально, цивільно, поряд з клітковиною, мікроелементами, органічними кислотами природно міститься у фруктах чи меді. Фруктозне споживання різко збільшилося зі збільшенням споживання підсолоджувачів, кукурудзяного сиропу як недорогого цукрозамінника в соках та десертах.
Мінуси
Споживання більш солодких продуктів провокує рецептори споживати ще більше і солодше, дратуючи вбудовану толерантність до сприйняття цукрів. При цьому звикання сильні неймовірно.
Окрім надмірної ваги та порушень вуглеводного обміну, перевантаження фруктозою в причинах підвищення сечової кислоти, не алкогольної стеатотичної хвороби печінки.