Сніданки (07:00) Загальна вага порції без фруктів ( фрукти окремо) 350/400 г 1. Яйця (2–3 шт) + авокадо + овочі + 1 ч.л. оливкової олії
2. Сир твердий 50 г + помідори/огірки + оливки
3. Запечений батат + яйце пашот + зелень
4. Омлет з броколі і шпинатом + 2 ч.л. насіння (гарбуз/льон)
5. Яловичина тушкована + овочеве рагу з буряком
6. Сир кисломолочний (5%) + 10 г меду + лляне насіння
7. Авокадо + яйце + обсмажені гриби + зелена цибуля
8. Риба на пару (дорадо/лосось) + кабачки
9. Куряча печінка тушкована + морква по-корейськи
10. Фарширований перець (курка/індичка + овочі)
До кави:
- 1 кубик чорного шоколаду або 1 ч.л. меду до сніданку
- вершки до 10–15% — дозволено. Або фрукти/ягоди по сезону.
Обіди (12:30 або 15:30 в дні тренувань) Розмір порції: білок 180/220 г + овочі 200/300г 1. Куряче стегно + тушкована капуста + салат з огірка
2. Яловичина на грилі + печений буряк + руккола
3. Індичка тушкована + броколі + стеблова селера
4. Лосось запечений + шпинат + варене яйце
5. Кролик + салат з моркви, зелені, квашеної капусти
6. Гуляш із телятини + кабачки + томат
7. Куряча грудка + салат з печеної моркви, олія + лимон
8. Омлет із 3 яєць + листя салату + оливки
9. Тушкована печінка + буряк + зелень
10. Запечені фрикадельки (індичка) + овочі на парі
Вечері (до 19:00 / до 20:30) Розмір порції: 180 г білок + 200 г овочі 1. Курка в духовці + огірок + листовий салат
2. Креветки/лосось + авокадо + огірки
3. Сир кисломолочний (100 г) + ягоди
4. Кабачкові млинці на яйці + соус на йогурті
5. Варене яйце + салат із зелені, огірка, петрушки
6. Квашена капуста + курка/індичка/яловичина
7. Суп-крем з цвітної капусти + яйце
8. Баклажан запечений з м’ясом
9. Овочі гриль + соус зі сметани 10%
10. Тунець + печена морква
Важливо:- Фрукти — в обід або після сніданку (не більше 200 г, не щодня)
- Горіхи/сухофрукти — тільки після сніданку 1 раз у 3 дні
- Морозиво — не частіше 1 разу на 10 днів (але ж є)
- 150 г білка / 90 г жиру / до 80 г вуглеводів (рахуються лише з “видимих” джерел)
- Овочі (включно з крохмалистими) не рахуються у вуглеводи
Основні орієнтири по БЖВ (розподіл):Сніданок: 35–40 г білка | 20–25 г жиру
Обід: 50–55 г білка | 30–35 г жиру
Вечеря: 50–55 г білка | 30–35 г жиру
Умовні 80 г вуглеводів: розподіляються між сніданком і обідом, в основному за рахунок солодкого до кави, фруктів або сухофруктів.