Білки:Курка, індичка, риба (судак, тунець, форель), яйця (2 шт/день), тофу, творог 5%, протеїн
Жири:Оливкова олія (1 ч.л. у страву), авокадо (50 г), насіння льону, грецький горіх (5 шт)
Вуглеводи:Гречка, сочевиця, кіноа, хумус, нут, гарбуз, морква, буряк
Овочі:Огірок, капуста, зелень, салат, шпинат, броколі, спаржа — в необмеженій кількості
Фрукти:1 порція в день, бажано до обіду (яблуко, ківі, ягоди)
Вода:2.5–3 л/день, обов’язково 500 мл в перші 30 хв після пробудження
Чай: Трав’яний або зелений без підсолоджувачів
Сіль: Контрольовано (до 3–5 г на добу)
СНІДАНОК 35 г білка / 20 г жиру / 30 г вуглеводівВаріант 1:
- Яєчня з 2 яєць і 70 г лосося
- Мікс із зелені, руколи, помідора
- Оливкова олія — 1 ч.л.
- Чорна кава/чай без цукру
- Фрукти/ ягоди 150 г
Варіант 2:
- Творожна запіканка (150 г творогу 5%, 1 яйце, трохи ягід, 1 ч.л. кокосової олії)
- 1 ст.л. грецьких горіхів
- Чай із ромашки або зелений
Варіант 3:
- Омлет із 3 яєць, шпинату, кабачка
- 1 тост із цільнозернового хліба
- Авокадо — 50 г
- Зелень
ОБІД (45 г білка / 20 г жиру / 30 г вуглеводів)Варіант 1:
- 250 г курячого філе на грилі
- 70 г гречки
- Салат із капусти, моркви, селери
- Олія — 1 ч.л.
Варіант 2:
- 120 г тушкованої яловичини
- 100 г гарбуза, запеченого в духовці
- Салат: рукола, помідор, оливки
- Олія — 1 ч.л.
Варіант 3:
- 250 г риби (тунець, тріска, судак)
- 80 г сочевиці
- Тушковані броколі з лимонним соком
ВЕЧЕРЯ(35 г білка / 20 г жиру / 15–20 г вуглеводів)Варіант 1:
- 2 яйця + 100 г тофу
- Салат зі шпинату, авокадо, огірка
- 1 ч.л. кунжуту
- Лимонний сік
Варіант 2:
- 200 г філе індички
- 1 запечений баклажан
- Кабачки, зелень, 1 ч.л. олії
- Теплий ромашковий чай
Варіант 3:
- 180 г лосося
- Тушковані овочі (броколі, цвітна капуста, морква)
- Лляна олія — 1 ч.л.
- Трохи ягід (30–40 г)