+ кростіні з козячим сиром та горіхами
Обовʼязково до омлету збираємо овочевий салат з того набіру, що є в холодильнику. Його вага має бути не менше 100 г + додатково на вибір фрукти за сезоном 200 г або чорний шоколад
- Яйця - 2 шт.
- Помідор - 60 г
- Шинка - 100 г
- Оливкова олія - 1 ст.л
- Тертий сир - 30 г
- Сіль, перець
- Зелень (найкраще - гілочка петрушки, але може бути будь-яка) -10-20 г
1. Помідори та шинку наріжте кубиками
2. У мисці збийте яйця, влийте туди молоко, додайте тертий сир, перемішайте.
3. Розігрійте в сковороді оливкову олію, обсмажте помідори та шинку, додайте яєчну суміш, посипте зверху подрібненою петрушкою чи іншою зеленню, посоліть і поперчіть, готуйте під кришкою 5-7 хв.
Кростіні з козячим сиром та горіхамиБЖВ однієї порції 90 г, 314 ккал
Б 10,51
Ж 13,35
В 38,39
Козячий сир- мій улюблений. А в поєднанні з ароматними горішками, сушеною журавлиною, медом та хрустким багетом - це справжній рай для гурманів!
- великі скибки багета (найкраще нарізати навскіс)
- 100 грам м'якого козячого сиру
- 30 грам волоських горіхів
- 30 грам сушеної журавлини
- 1 ч.л. меду
- чорний мелений перець до смаку
- якісна оливкова олія
1. Розігрійте духовку до 180 ᵒС. Викладіть горішки на деко в один шар та покладіть до розігрітої духовки і трішки підрум'яньте.
2. Викладіть нарізані скибки хліба на інше деко, скропіть оливковою олією та також поставте до розігрітої духовки, щоб вони добре підрумʼянились.
3. Дістаньте горіхи з духовки, залиште на деку до повного вистигання.
4. Викладіть на кухонний рушник, добре потріть, щоб видалилося лушпиння.
5. Дістаньте з духовки хліб і щедро намастіть його козячим сиром
6. Рівномірно розкладіть зверху горіхи та журавлину. Полийте медом та оливковою олією, приправте чорним перцем і подавайте до столу.