- Куряче яйце
- Помідори
- Солодкий перець
- Ріпчаста цибуля
- Оливкова олія – або вершкове)
- Сіль за смаком
- Червоний мелений перець – до смаку
- Томатна паста – за потребою)
- Зелень – 1-2 гілочки (за бажанням)
1. Цибулю, солодкий перець і очищені від шкірки помідори (краще брати соковиті, м'ясисті), наріжте дрібними кубиками.
2. У сковороду налийте оливкову олію і на середньому вогні підсмажте в ній до золотистого кольору цибулю (приблизно 3-4 хвилини). Замість оливкової олії можна використовувати вершкове або суміш оливкової та вершкового масел.
3. Додайте до цибулі кубики солодкого перцю, перемішайте і продовжуйте обсмажувати все, поки шматочки перцю не стануть м'якими (приблизно 3-4 хвилини).
4. Розбийте яйця в глибоку ємність і збийте вилкою. Не дуже сильно – так, щоби просто добре змішалися білки та жовтки.
5. До смаженої цибулі і перцю додайте нарізані помідори (разом із соком, що виділився). Перемішайте овочі, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте, поки кількість рідини на сковороді не зменшиться вдвічі (приблизно 5-7 хвилин).
6. Якщо помідори не дуже стиглі або не мають насиченого смаку, можна також додати 0.5-1 ст.л. томатної пасти. Потім додайте на смак сіль і мелений червоний перець. 7. Влийте в сковороду збиті яйця. На невеликому вогні, помішуючи приблизно раз на 5-10 секунд, обсмажте суміш ще 1-2 хвилини. Потім вимкніть вогонь, відразу накрийте кришкою сковороду і дозвольте страві настоятися ще 1-2 хвилини (до бажаного ступеня готовності яєць).
Бутерброди з в'яленими томатами, авокадо та вершковим сиром- Хліб 40 г вуглеводів на 100 г
- Авокадо
- В'ялені томати
- Лимонний сік
Хліб нарізати тонкими скибочками та злегка підрум'янити на сковороді. Авокадо очисти, наріжте невеликими кубиками і збризкайте лимонним соком.
Змасти хліб вершковим сиром, виклади авокадо та помідори. Присип бутерброд сіллю та меленим перцем.