1. Урізноманітнити раціон Нічого нового, всі ті ж самі групи продуктів, тільки в комбінації в одному дні вживати різні продукти з одного блоку.
Приклад: білки як твариного походження, так і рослиного.
Сніданок - білки (яйця, риба, птиця, мʼясо) + жири (авокадо, насіння, оливки, олія) + вуглеводи скл. (хліб, крупи, макаронні вироби, бобові) + прості (фрукти, ягоди, сухофрукти, десерт з гарним складом)
Обід - білки не повторювати сніданок (телятина + стручкова квасоля + томати + насіння гарбуза + чорний кунжут + за смаком листовий салат + морква + печена картопля)
Вечеря - білки не повторюємо обід (2 філе минтая Аляски, цедра апельсина, цедри лайма, олії авокадо, салату-латуку, горіхів макадамії, ананас, персик консервовані)
2. mTor - це шлях всередині нас, який запускає ріст До 25-ти років в нас ще продовжуються процеси росту. Коли людина сформовона, педаль росту продовжує формуватися і росте в тілі ЩОСЬ ІНШЕ.
У контексті антистаріння нам потрібно зменшувати кількість їжі, бо це один з інструментів молодості.
Стратегія не їсти, а застосовувати голодні дні: ІГ або голод - так супер, але ми переходимо на інший рівень, бо вже є досвід.
За механізм mTory відповідають амінокислоти, а саме лейцин.
Лейцин є в таких продуктах: сирники, молочні продукти, червоне м'ясо, сир, птиця, яйця.
Знизити вживання молочних продуктів - це для тих, хто просунутий максимально.
Якщо відверто, то це про мене - не їм лактозу, бо це глюкоза, а глюкоза = цукор.
Кальцій засвоюється краще з різних груп продуктів в процесі пережовування їжі.
Читаємо не тільки етикетки, а ще й гуглимо молекулярний склад.
Амінокіслоти розвітлені - сітка амінокислот, білкові шейки BCAA - лейцин, ізолейцин, валін.
Зростає м'язова маса при коректних навантаженнях так, звичайно! Інколи, коли суперспорт - це непогано. А от в контексті дорослої людини, яка небагато рухається або в неї сидяча робота чи ми вже сформовані і в нас є перелік хронічних захворюваннь. І ми хочемо гарно виглядати, довше жити, виглядати по іншому, а ми з тобою европейського типу старіння, коли тіло сповзає до низу і з'являється стомлений силует як набряк.
І це все регіонально локальні особливості, такі як і харчові звички.
Наприклад, смажити сирники в олії. Тому малюкам або собі рідко - можливо, але не як традиція щоденого харчування.
Розвантажувальні дні або дні без твариного білка - це обговоримо також на консультації. Не працює, якщо експериментувати впродовж тижня.
3. Пігмент - колір в тарілці Лютеїн - це жовтий пігмент, що міститься переважно в продуктах зеленого, жовтого і помаранчевого кольору (овочі, фрукти, яєчний жовток). Лютеїн самостійно не синтезується і може потрапляти туди тільки з їжею.
Листові овочі темно-зелених відтінків, а також жовті та оранжеві плоди:
- шпинат;
- морква;
- гарбуз;
- кукурудза;
- бобові;
- зелений горошок;
- селера;
- апельсин;
- солодкий перець (помаранчевий);
- капуста брокколі;
- хурма;
- авокадо.
З продуктів тваринного походження лютеїном багаті яєчні жовтки.