- Курка філе/ніжки/крила 200 г
- Аджика 1 ст.л.
- Паприка до смаку
- Перець, сіль, спеції за смаком
1. Філе краще поділити на 4 частини, спину на 2-3. Крила та ніжки можна запікати цілком. Стегна, якщо вони великі, то розрізати
2. Викласти м'ясо в миску та додати 1 ст.л. аджики. Додати паприку та інші спеції. Все ретельно перемішати і добре розділити на шматочки.
3. Ввімкнути духовку та прогріти її до 200 градусів. Поки духовка гріється, курку треба залишити в мисці з маринадом при кімнатній температурі.
4. Викласти курку у форму, змащувати її олією не обов'язково. Залишки соусу в мисці до курки не додавати. Випікати при 200 градусах приблизно 30 хвилин до появи золотистої скоринки.
5. Додати до курки залишки маринаду та залишити в духовці ще на 10 хвилин.
6. Смачна дієтична курка з хрусткою скоринкою готова.
Цвітна капуста в яйці- Цвітна капуста (Свіжа або заморожена) - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Вершкове масло - 15 г
- Сіль за смаком
- Вода - 1.5 л
- Перець гострий мелений: за смаком
1. Для приготування капусти в яйці можна використовувати як свіжу цвітну капусту, так і заморожену. Але останню не слід заздалегідь розморожувати, її починаємо готувати, як дістали з морозильної камери. А свіжу потрібно вимити під проточною водою та розібрати на суцвіття.
2. У каструлю налийте холодну воду з-під крана. Додайте цвітну капусту і поставте варитись на середній вогонь.
3. Щойно вода закипить, додайте сіль та варіть ще п'ять хвилин. Капусту відкиньте на друшляк, нехай стече зайва вода, тому що нам потрібно буде капусту обсмажити. Якщо суцвіття будуть надто вологими, вони тушитимуться, а не обсмажуватимуться.
4. Яйця вимийте під проточною водою і розбийте в миску. Туди ж додайте дрібку солі і виделкою збийте до утворення легких бульбашок, просто щоб сіль розчинилася, а білок і жовток добре з'єдналися.
5. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте на сильному вогні. Додайте вершкове масло і зменшіть вогонь до середнього.
Саме вершкове масло значно збагатить смак цієї страви. Викладіть у сковороду суцвіття капусти і обсмажуйте їх протягом кількох хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою, щоб капуста не дуже сильно розварилася.
6. Влийте в сковороду яєчну суміш і відразу перемішайте все лопаткою, щоб яйця не перетворилися на омлет. Готуйте ще п'ять хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи страву, щоб вона не пригоріла. Як правило, цього часу достатньо, щоб яйця приготувалися. Але, звичайно, плити у всіх різні, тому орієнтуйтеся саме на свою.
7. Яєчна суміш повинна побіліти і стати пружною, але ніяк не вологою. Перед подачею поперчіть страву до смаку.