- Морський окунь 200 г
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Болгарський перець 1 шт.
- Помідори чері 50 г
- Цибуля ріпчаста (червона) 1 шт.
- Маслини 45 г
- Сіль за смаком
- Базилік (сухий) 1 ч.л.
- Розмарин сухий (дрібка) 0.25 ч.л.
- Кріп 5 г
1. Рибу очистіть від луски, гострими ножицями зріжте плавці. У окуня вони дуже жорсткі та гострі, тому робіть це акуратно, щоб не поранитися. Видаліть із черевця чорну плівку. Рибу помийте, обсушіть. З усіх боків окуня посоліть, посипте базиліком та розмарином, полийте лимонним соком.
2. Попередньо очищену цибулю помийте, наріжте тонкими півкільцями.
3. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки. Наріжте перець середніми кубиками.
4. Кріп помийте, дрібно наріжте. Можна взяти петрушку.
5. На дно форми для запікання налийте трохи оливкової олії. Викладіть тушки окуня, збризкайте зверху оливковою олією. Викладіть до риби нарізану червону цибулю. Додати кубики болгарського перцю.
6. Чері помийте, обсушіть, викладіть у форму до риби.
7. Овочі трохи посоліть, полийте олією, що залишилася. Рівномірно покладіть маслини. Зверху посипте блюдо подрібненою зеленню.
8. Запікайте рибу з овочами в заздалегідь розігрітій до 180С духовці 35 хвилин до готовності. Час приготування залежить від особливостей роботи духовки, тому може відрізнятись від вказаного.