- Лосось копчений 70 г
- Куряче яйце 3 шт.
- Помідор Черрі 70 г
- Салат айсберг 70 г
- Зелена цибуля 30 г
- Огірки 70 г
Заправка:
- Йогурт Молокія 8% 50 г
- Діжонська гірчиця 50 г
- Сіль, перець за бажанням
1. Курячі яйця помити і покласти в каструлю середнього розміру. Залити яйця холодною проточною водою та поставити варитись на плиту. Довести воду до кипіння і зменшити вогонь до помірного (щоб яйця не луснули, коли варитимуться). Варити яйця протягом приблизно 8-ми хвилин до крутого стану. Після цього зняти каструлю з вогню, злити гарячу воду і залити варені яйця холодною водою, щоб швидше остигли. Для більш швидкого процесу можна кілька разів змінити воду в каструлі. Коли яйця охолонуть, потрібно їх очистити від шкаралупи і розрізати на половинки. Відставити вбік.
2. Поки варяться яйця, можна підготувати овочі для салату. Огірки та помідори добре промити водою, обсушити та нарізати – огірки на тонкі кружечки, а помідори чері навпіл або залишити повністю.
3. Зелену цибулю також промити, обсушити і дрібно порізати.
4. Салат Айсберг ретельно промити під проточною водою, а потім добре просушити. Для цього найкраще скористатися спеціальною сушкою для салату або просушити листя салату, розклавши на паперовому рушнику. Потім руками порвати Айсберг на шматочки – так у салаті збережеться більше вітамінів та інших корисних речовин.
5. Копчений лосось ріжемо на невеликі шматочки.
6. У великій глибокій тарілці або салатнику поєднати всі порізані інгредієнти.
7. В окремій невеликій мисці змішати усі необхідні продукти для заправки салату. Влити білий йогурт без додатків (можна замінити нежирною сметаною), додати трохи діджонської гірчиці. Добре розмішати всі інгредієнти до однорідної консистенції.