1. Skinny Fat
Перший тип тілобудови Skinny Fat. Він перекладається «товста худорлява» - тип фігури, при якому вага в межах норми, але кількість жиру значно більша за м'язову масу. Зазвичай такі дівчата та хлопці виглядають добре в одязі: тендітні зап'ястя та кісточки у дівчат, але купальник чи білизна оголює всі проблеми – в'ялий живіт та стегна, плоскі сідниці та целюліт.

З хлопцями ситуація інша: вони просто максимально худі та їхнє тіло плоске, без будь-яких форм.
І з віком ця недосконалість у хлопців та дівчат стає більш помітною та виразнішою.

А потім із типу Skinny Fat чоловіки та жінки переходять в наднирковий або підшлунковий тип: все залежить від зовнішнього середовища та способу життя.

Такий тип закладено генетично, але трапляється і набутий - найчастіше у жінок через голодні дієти, під час яких руйнуються власні м'язи.
А ще до природньої схильності додається сидячий спосіб життя та неправильне харчування.
Раціон на першому тижні складатиметься із 3-х прийомів їжі.
Ваше основне завдання – бути у профіциті (надлишку) + 200 калорій. Ми це робимо тільки для того, щоб організм мав енергію на виробництво білка!

Щодо співвідношення поживних речовин БЖВ, то воно кардинально відрізняється від інших типів:
  • Вуглеводи 50%
  • Білки 30%
  • Жири 20%
МЕНЮ
Варіанти сніданків
Сендвіч від Каті Жерсть + рис басматі 100 гр + 1 банан + манго 50-70 г
  • Хліб цільнозерновий - 2 скибки
  • Лосось 50 г
  • Авокадо 50 г

1. 2 скибки цільнозернового хліба підсушіть в тостері або на сковорідці.
2. Покладіть зверху на кожну з скибочок лосось по 25 г та авокадо по 25 г.
3. Тости готові.
4. Відварити рис басматі у співвідношенні 1/2, щоб рис вийшов розсипчастим і додати 10 грам вершкового масла.
Сирний фруктовий десерт + варений булгур 100 г + яйце пашот або відварене яйце 1 шт.
  • 250 г сиру
  • Сік лимона (кількість за смаком)
  • 1 ст.л. яблучного пюре чи соку
  • 1 ст.л. мигдального борошна
  • Підсолоджувач
  • 100 г полуниці

Готувати просто: підсолоджувач розчинити, ягоди подрібнити, все змішати.
Тости з арахісовою пастою
2 тости, підсмажені на сухій сковорідці + арахісова паста 50 г + зверху полуниця та банан
Варіанти обідів
Кіноа відварене 120 г + салат з копченим лососем та авокадо
  • Лосось копчений 70 г
  • Куряче яйце 3 шт.
  • Помідор Черрі 70 г
  • Салат айсберг 70 г
  • Зелена цибуля 30 г
  • Огірки 70 г
Заправка:
  • Йогурт Молокія 8% 50 г
  • Діжонська гірчиця 50 г
  • Сіль, перець за бажанням

1. Курячі яйця помити і покласти в каструлю середнього розміру. Залити яйця холодною проточною водою та поставити варитись на плиту. Довести воду до кипіння і зменшити вогонь до помірного (щоб яйця не луснули, коли варитимуться). Варити яйця протягом приблизно 8-ми хвилин до крутого стану. Після цього зняти каструлю з вогню, злити гарячу воду і залити варені яйця холодною водою, щоб швидше остигли. Для більш швидкого процесу можна кілька разів змінити воду в каструлі. Коли яйця охолонуть, потрібно їх очистити від шкаралупи і розрізати на половинки. Відставити вбік.
2. Поки варяться яйця, можна підготувати овочі для салату. Огірки та помідори добре промити водою, обсушити та нарізати – огірки на тонкі кружечки, а помідори чері навпіл або залишити повністю.
3. Зелену цибулю також промити, обсушити і дрібно порізати.
4. Салат Айсберг ретельно промити під проточною водою, а потім добре просушити. Для цього найкраще скористатися спеціальною сушкою для салату або просушити листя салату, розклавши на паперовому рушнику. Потім руками порвати Айсберг на шматочки – так у салаті збережеться більше вітамінів та інших корисних речовин.
5. Копчений лосось ріжемо на невеликі шматочки.
6. У великій глибокій тарілці або салатнику поєднати всі порізані інгредієнти.
7. В окремій невеликій мисці змішати усі необхідні продукти для заправки салату. Влити білий йогурт без додатків (можна замінити нежирною сметаною), додати трохи діджонської гірчиці. Добре розмішати всі інгредієнти до однорідної консистенції.
Кіноа з яловичиною + салат (загальна вага порції - 340-360 г)
  • Кіноа 100 г готового
  • Яловичина 160 г готової
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Перець солодкий - 50 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком
Яловичину ріжемо тонко, обсмажуємо на олії на великому вогні, постійно помішуючи. Додамо до м'яса нарізані овочі. Овочі ріжемо так, як зручно. Усе обсмажуємо. Кіноа відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Крупу відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода. Додаємо кіноа до м'яса та овочів.
Все перемішуємо, гріємо. Солимо, перчимо до смаку. Страва готова.


Салат зі свіжої капусти та моркви
  • Капуста білокачанна - 50 г
  • Морква - 20 г
  • Кріп за бажанням
  • Зелена цибуля - 1 шт
  • Лимон - 1/3 від цілого
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія - 1 ст.л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
Моркву почистити та натерти на великій тертці. Капусту дрібно нашаткувати. Дрібно нарізати кріп та зелену цибулю. Змішати всі інгредієнти у глибокій страві. Додати сіль, чайну ложку лимонного соку та приправити меленим перцем. Салат заправити 1-єю ложкою оливкової олії. Добре перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
Рис з куркою + зелений листовий салат з авокадо
  • Куряче філе або стегна 220 г
  • Вода 2,5 склянки
  • Рис басматі 120 г
  • Цибуля 1 шт
  • Морква 1 шт
  • Часник 3-5 зубчиків
  • Оливкова олія 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
Курку наріжте на частини, натріть сіллю та спеціями. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Цибулю наріжте на пластинки, а моркву невеликою соломкою. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості. Додайте промитий рис, сіль до смаку і посмажте все разом протягом 2-3 хвилин. Перекладіть рис із овочами у форму для запікання. Зверху викладіть мариновану курку. Налийте воду та додайте подрібнений часник. Накрийте форму фольгою і готуйте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 1 години.


Зелений листовий салат (об'єм порції 130 г)
  • Листовий зелений салат на вибір (латук, шпинат, айсберг, руколас) 70 г
  • Помідори Чері 40 г
  • Огірок 40 г
  • Авокадо 40 г
  • 1 ч.л. оливкової олії
Всі інгредієнти нарізати, посолити, поперчити, додати оливкову олію та перемішати.
Варіанти вечерь
Салат Цезар дієтичний
  • Куряче філе 100 г
  • Салат ромен ½ пучка
  • Хлібці Finn Crisp Traditional 2 штуки
  • Часник 1 зубчик
  • Натуральний знежирений йогурт 100 г
  • Діжонська гірчиця 1 ч.л.
  • Мелений чорний перець до смаку
  • Сушений базилік до смаку
  • Сушений чебрець до смаку
  • Мелена паприка до смаку
  • Мелений духм'яний перець до смаку
  • Перепелині яйця 3 шт.
  • Пармезан 30 г
  • Помідори Чері 50 г

1. Для заправки змішати йогурт та гірчицю, посолити, додати перцю та сушених трав. Дати настоятися 5-10 хвилин.
2. Куряче філе посолити, поперчити і запекти під грилем, нарізати. Яйця зварити очистити та розрізати на половинки, натерти пармезан. Розрізати чері на половинки.
3. Хлібці натерти зубчиком часнику та поламати невеликими шматочками.
4. Листя салату нарвати руками, додати ложку заправки та акуратно перемішати. Викласти листя салату на тарілку, зверху викласти шматочки курки і яйця, хлібці і розрізані помідори Чері, полити заправкою, що залишилася, посипати тертим пармезаном.
Кальмари, фаршировані омлетом 250 г + Кіноа 100 г
  • Печериці 150 г
  • Яйця 1 шт.
  • Кріп 5 г
  • Кальмар 100 г

1. Печериці нарізати соломкою і обсмажити на олії на середньому вогні 8 хвилин.
2. До печериць додати яйця і перемішати. Готуємо 3 хвилини на середньому вогні.
3. Кріп дрібно нарізати. Додати до яєчно-грибної суміші, перемішати та готувати до готовності яєць.
4. Тушку кальмара заколоти шпажкою знизу, начинити яєчно-грибною сумішшю і заколоти тушку кальмара зверху.
5. Деко застелити фольгою, змастити олією. Викласти кальмара, попередньо змастивши олією.
6. Ставимо в розігріту духовку на 200 градусів на 20 хвилин.
Рис нешліфований 100 г + Стейк із філе індички 250 г + Салат
  • Індичка - 500 г
  • Соєвий соус 50 мл
  • Гірчиця 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі за смаком
  • Рослинна олія (для смаження) 30 г

1. Філе індички промийте в проточній воді, обсушіть паперовими рушниками і наріжте на стейки товщиною 2-3 см. Для цієї страви краще використовувати саме філейні частини птиці, без кісток та шкіри. Обмастіть м'ясо з двох сторін у маринаді і залиште трохи полежати. Оскільки м'ясо індички дуже ніжне, то для маринування буде достатньо 30-60 хвилин. З м'яса приберіть всю рідину та зайвий маринад, бо при смаженні сильно летітимуть бризки. Для цього достатньо промокнути м'ясо серветками або паперовими рушниками.
2. На гарячу сковороду налийте трохи оливкової олії та обережно викладіть стейки. Обсмажте стейки на сильному вогні 1-2 хвилини. Багато шматків одразу викладати не треба. Достатньо викласти лише по 2-3 шматки за одне приготування, щоб вони лежали вільно один від одного на сковороді. Потім переверніть індичку і обсмажуйте шматочки з іншого боку. При цьому м'ясо швидко покриється рум'яною скоринкою, зберігши всі соки всередині шматка.
3. Тепер зменшіть вогонь та доведіть м'ясо до готовності, продовжуючи смажити на меншому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Орієнтуйтеся на плиту. Потім вогонь вимкніть, накрийте кришкою сковороду і залиште м'ясо полежати хвилин 10. Нехай трохи відпочине.


Салат
  • Зелене листя 70 г
  • Оливкова олія 1 ч.л.
  • Чері 50 г
Всі інгредієнти порізати, посолити, поперчити, перемішати та додати олії.
Made on
Tilda