- Курка (філе) - 300 г у сирому вигляді
- Соус теріякі - 100 мл
- Перець чилі (за бажанням) - 1 стручок
- Болгарський перець - 100 г
- Морква - 50 г
- Кунжут - 1 чайна ложка
- Оливкова олія - 2 столові ложки
Основний компонент цієї страви - солодко-солоний соус теріяки. Його можна знайти у проджу вже у готовому вигляді, але при виборі звертайте увагу на склад і уникайте цукру в ньому.
1. М'ясо промиваємо і витираємо паперовими серветками, нарізаємо м'ясо птиці невеликими довгастими шматочками і складаємо в глибоку ємність.
2. Перець чилі шаткуємо дрібними шматочками, попередньо вичистивши все насіння.
3. Додаємо пекучий перчик до птиці. Заливаємо шматочки філе соусом теріякі, перемішуємо, рівномірно розподіляючи заправку. Натягуємо на ємність харчову плівкою та кладемо в холодильник, щоб курка промаринувалася, як мінімум 30 хвилин.
4. Тепер підготуємо овочі. Болгарський перець нарізаємо тонкими скибочками. Виливаємо на сковороду олію і на гарячу поверхню викладаємо підготовлену нарізку. Помішуючи, обсмажуємо на сильному вогні 1-2 хвилини. Шматочки перцю повинні трохи зарум'янитися, але при цьому залишитися пружними всередині.
5. Далі шаткуємо тонкою соломкою моркву. Готуємо не більше однієї хвилини, підтримуючи високу температуру. Овочевий набір для приготування курки теріякі можна доповнити і зробити різноманітнішим, наприклад, додавши кабачки, броколі або стручкову квасолю. А можна навпаки повністю виключити з рецепту овочі та обмежитися тільки м'ясом птиці — головне дотримуватись грамажу всіх овочів, навіть якщо ви робите взаємозаміну.
6. Шматочки курки витягаємо з маринаду і поміщаємо на розпечену сковороду з олією. Помішуючи, обсмажуємо на сильному вогні, щоб шматки зарум'яніли (6-7 хвилин).
7. Потім вливаємо залишки маринаду і, підтримуючи високу температуру, продовжуємо смажити курку допоки соусу не загусне та м'ясо не стане повністю готове.
До готової курки теріякі додаємо приготовані овочі. Перемішуємо всі інгредієнти та одразу знімаємо сковороду з вогню.